Zadelpijn en ander damesleed

Productkenmerken

Auteur: Sambeek, Liza van, Uitgever: Prometheus, 31e editie, 303 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789044610840, Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, kaft goed.

€ 7,20
Op voorraad
Zadelpijn en ander damesleed
Zadelpijn en ander damesleed

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Zadelpijn en ander damesleed" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Zadelpijn en ander damesleed

Hoofdtitel Zadelpijn en ander damesleed
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Prometheus
Auteur(s) van Sambeek, Liza, Sambeek, Liza van
Druk 29e druk
Editie 31e editie
Taal Nederlands
Pagina's 302
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 05-2007
ISBN 9789044610840

Flaptekst Zadelpijn en ander damesleed

Zeven eigenzinnige vrouwen van rond de vijftig gaan elk jaar een week fietsen in Frankrijk. Voor de meesten van hen ziet het leven er anders uit dan ze het zich hadden voorgesteld. Bij sommigen is dat te wijten aan de keuzen die ze zelf maakten, bij anderen heeft het noodlot toegeslagen. Zadelpijn en ander damesleed verhaalt op komische en onthutsende wijze over vrouwen en over de soms wrange vruchten van de feministische en seksuele revolutie, en is een boek vol herkenning voor de hedendaagse babyboomer.

Achter de naam Liza van Sambeek gaat een schrijversduo schuil. Na hum debuut Zadelpijn en ander damesleed, dat door pers en publiek juichend werd ontvangen, verscheen het eveneens zeer succesvolle vervolgboek Het Verwende Nest.

Zadelpijn is succesvol verfilmd voor de televisie met onder anderen de topacteurs Monique van de Ven en Gijs Scholten van Aschat.

Alle emoties komen aan bod: liefde, haat, angst, afgunst en verdriet om verloren dromen. De vrouwen houden zich juist staande omdát ze een zekere leeftijd hebben bereikt. Het vlot geschreven boek ademt een sfeer van: laat je er niet onder krijgen.' EI.SEVIER

Het boek is heftig, hilarisch en ontroerend, en niet altijd vrouw-vriendelijk. Dat maakt het confronterend voor een hele generatie.' DE VOLKSKRANT