Mathilde

Productkenmerken

Auteur: Ross, Tomas, Uitgever: Cargo, 316 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789023411970 (ISBN10: 9023411978), Gepubliceerd in 2003.

Productbeschrijving

Literaire thriller

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Mathilde
Mathilde

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Mathilde" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Mathilde

Hoofdtitel Mathilde
Uitgever Bezige Bij, De, Cargo
Auteur(s) Ross, T., Ross, Tomas
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 316
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 10-2003
ISBN 9789023411970

Flaptekst Mathilde

Wanneer de tweeëntwintigjarige Mathilde de Doelder in 1961 in Amsterdam arriveert, weet ze niets van wat een paar jaar later die stad op zijn kop zal zetten: de studentenopstand, de provo's, seks, drugs en rock & roll. Evenmin weet de stad iets van haar: een naïef maar slim meisje uit Zeeland. Enkele jaren later is alles anders: 'tout' Amsterdam kent haar als Mathilde, de excentrieke en verwende vrouw van de beroemde Carel Willink. Geen feest, geen expositie gaat voorbij zonder Mathilde in een van haar peperdure Fong Leng-creaties. Ze ontpopt zich als de koningin van het uitgaansleven en domineert de showpagina's van kranten en tijdschriften met haar luxe leven, door de veel oudere schilder gefinancierd. Na de scheiding van Willink woont ze in een riant Amsterdams pand, bezocht door een stoet van minnaars: schatrijke zakenlieden, geheimzinnige buitenlanders.

Dan, op 25 oktober 1977, wordt Mathilde, negenendertig jaar oud, dood gevonden in haar slaapkamer, een pistool in de hand. Zelfmoord, luidt de conclusie van de recherche. Maar hoe zit het nu echt?

Tomas Ross zoekt in zijn nieuwe roman naar de verklaring van dit raadselachtige levenseinde, waarover nu, meer dan vijfentwintig jaar later, nog steeds zoveel verhalen circuleren. Wie waren haar vrienden, met wie ging ze om? En van wie wist ze misschien te veel...