King Kong

Productkenmerken

Auteur: Ross, Tomas, Uitgever: De Bezige Bij, 2e editie, 464 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789023417934 (ISBN10: 9023417933), Gepubliceerd in 2006.

Productbeschrijving

Het verraad van Arnhem

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
King Kong
King Kong

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"King Kong" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

King Kong

Hoofdtitel King Kong
Ondertitel het verraad van Arnhem
Reeks Voor koningin & vaderland
Uitgever Bezige Bij, De, De Bezige Bij
Auteur(s) Ross, T., Ross, Tomas
Druk 1e druk
Editie 2e editie
Taal Nederlands
Pagina's 464
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 06-2006
ISBN 9789023417934

Flaptekst King Kong

Twee tragedies die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland plaatsvonden zijn nooit ontraadseld: het Engelandspiel en het dramatische fiasco van de slag om Arnhem. Op 7 februari 2004 verweet een woedende prins Bernhard Tomas Ross in een open brief dat hij hem van verraad beschuldigde. In deze zinderende roman geeft Tomas Ross de prins postuum het schokkende antwoord.

In de vroege ochtend van 17 september 1944 begon operatie Market Garden, de grootste luchtlandingsoperatie van de Tweede Wereldoorlog. Maar de geallieerde luchtlandingen bij Arnhem en Nijmegen, bedoeld om snel door te kunnen stoten naar Berlijn, werden een fiasco vanwege de onverwacht sterke Duitse tegenstand. Een bloedbad was het gevolg.

Nooit is de plotselinge concentratie van Duitse troepen bij Arnhem volledig verklaard, en nooit is duidelijk geworden wie wie heeft verraden. Vaststaat dat de Duitse Sicherheitsdienst twee dagen vóór de aanval was geïnformeerd door de Nederlandse verrader Chris Lindemans, alias King Kong. Ook is zeker dat Lindemans kort daarvoor te gast was in het hoofdkwartier van Prins Bernhard, opperbevelhebber van de Nederlandse strijdkrachten. Maar waarom heeft Bernhard altijd volgehouden dat hij King Kong pas op 22 september 1944 voor het eerst heeft ontmoet?

In King Kong komt Engelandvaarder en geheim agent Daan Kist er na bijna vijf jaar achter wie in het gevolg van de Prins in opdracht van zowel Londen als Berlijn de oorlog een totaal andere wending wilden geven, en ontdekt hij waarom King Kong een jaar na de bevrijding het zwijgen moest worden opgelegd. Een razend spannende roman en de ontraadseling van een complex en ongelooflijk complot.