Jarmila

Productkenmerken

Auteur: Weiss, Ernst, Uitgever: Van Gennep, 102 pagina's, Ingenaaid met harde kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789055157419 (ISBN10: 9055157414), Gepubliceerd in 2006.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Een liefdesgeschiedenis uit Bohemen

€ 9,20
Op voorraad
Jarmila
Jarmila

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Jarmila" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Jarmila

Hoofdtitel Jarmila
Ondertitel een liefdesgeschiedenis uit Bohemen
Uitgever Gennep B.V., Uitgeverij Van, Van Gennep
Auteur(s) Weiss, E., Weiss, Ernst
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 102
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 12-2006
ISBN 9789055157419

Flaptekst Jarmila

Wanneer een Parijse handesreiziger naar Praag reist om Boheemse apples te kopen, raakt hij aan de praat met een jonge staarthandelaar in opwindbare kunstvogels, die hem zijn tragische levensverhaal vertelt. Het verhaal van zijn onmoge lijke liefde voor jarmila, een mooie boerendochter die getrouwd is met een rijke ganzenboer.

Hij wil met haar een nieuw leven beginnen in Amerika, maar wat wil zij? De raadselchtige jarmila behandelt haar echtgenoot en haar minnaar even hardvochtig als de ganzen waarvean ze de veren uitrukt Voor wie kiest ze? En wie is de werkelijke vader van haar zoon? In het Boheemse dorp,waar iedereen van de affaire afweet,lopen de spanningen terug is in Parijs, door het hoofd van de handelsreiziger spelen. Als de concierge hem meldt dat er twee zwervers voor hem an de deur zijn geweest, een man en een kind, realiseert hij zich meteen om wie het moet gaan. Voor hij er erg heeft, speelt hij zelf een cruciale rol in deze onheilspellende Boheemse liefdes geschiedenis.

Jarmila is een meesterlijk kleinood: een briljant geconstrueerde novelle met een dubbele bodem. De gitzwarte ondertoon van de dorpsgeschiedenis symbollissert de gespannen sfeer van de vooroorlogse jaren. Deze zwarte parel uit Midden Europa is jaren lang verloren gewaand, maar werd midden jaren negenitg teruggevonden in Praag.