9789045313184 - Het enige echte eerlijke puberopvoedboek

Het enige echte eerlijke puberopvoedboek

Hoofdtitel Het enige echte eerlijke puberopvoedboek
Uitgever BBNC Uitgevers
Auteur(s) van der Wal, Marina / Dijkgraaf, Jan
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 256
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 03-2012
ISBN 9789045313184
 

Flaptekst Het enige echte eerlijke puberopvoedboek

Hoe ouder de kinderen worden, des te minder lijken ze op wasmachines. De montagehandleiding, de gebruiksaanwijzing en de onderhoudsinstructies zijn bij baby's nog makkelijk te volgen. Maar als de puberteit eenmaal aanbreekt, ligt dat anders. Er ontstaat een persoonlijkheid(je), iets met een eigen wil, beïnvloed door omgevingsfactoren en seks, drugs en smartphones.

Marina van der Wal en Jan Dijkgraaf hebben zelf (maar niet gezamenlijk) vier pubers richting rijbewijs zien opgroeien. Al snel hebben ze gedurende de pubertijd van hun kinderen alle schrijftafelwijsheden weggegooid en vervangen door hun eigen gezond verstand. Met vallen en opstaan.

In Het enige echte eerlijk puberopvoedboek schrijven ze op luchtige wijze over de dagelijkse praktijk van het pubers opvoeden. Dit boek is troostrijk, zodat ouders en pubers snappen dat ze niet de enigen zijn die door hun kroost voor rotte vis worden uitgemaakt, dat die zal hooi op de bank gewoon aan het 'groeien' is en dat kinderen nooit volwassen worden als ze niet hun eigen fouten mogen maken. En ja, ze gebruiken állemaal een keer drugs. Echt waar! Wat dat betreft zijn het net pruttelende wasmachines.

Recensie Het enige echte eerlijke puberopvoedboek

Auteur: M. Dahmen • Bron: NBD • Datum: 16 mei 2012
Dit boek bevat de ervaringen van beide schrijvers met de opvoeding van hun pubers. Zij proberen om met humor hun ervaringen in allerhande praktische zaken in relatie met hun pubers te verwoorden. Voorbeelden zijn: ruzie maken, huiswerk maken, hoe moet het met condoomaanschaf, roken, blowen, geldzaken, vrienden en media. In korte stukken van een of anderhalve bladzijde wordt een situatie beschreven en een opvoedingsadvies verstrekt. Voorin het boek is een inhoudsopgave te vinden. De verschillende paragrafen zijn in het boek doorgenummerd, hetgeen ook in de inhoudsopgave terug te vinden is. Achterin een literatuuropgave.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Prijs
Puber opvoed boek
Puber opvoed boek
★★★★★
2012
Jan, Dijkgraaf / Bbnc
€ 9,20
Info