Het verborgen raadsel

Productkenmerken

Auteur: Lavender, Will, Uitgever: Bruna A.W., 255 pagina's, Ingenaaid met slappe kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789022993590, Gepubliceerd in 2008.

Productbeschrijving

Literaire thriller

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Het verborgen raadsel
Het verborgen raadsel

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Het verborgen raadsel

Hoofdtitel Het verborgen raadsel
Uitgever Bruna Uitgevers, A.W., Bruna A.W.
Auteur(s) Lavender, W., Lavender, Will
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 256
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 10-2008
ISBN 9789022993590

Flaptekst Het verborgen raadsel

Hoe ver zou jij gaan voor iemand die je niet kent?

Universiteit van Winchester

Logica en Argumentatieleer 204

'Er is een moord gepleegd.'

Niemand wist hoe hij hierop moest reageren. Een jongeman op de achterste rij lachte hardop.

Williams glimlachte. Hij keek weer neer op zijn lessenaar en veegde iets van het oppervlak. 'Niet een echte moord,' zei hij. 'Nee. Dit is een moord die in de toekomst zou kunnen plaatsvinden. Een...' De man wachtte even, keek op naar de groep en zwaaide met zijn hand door de lucht alsof hij het woord dat hij zocht probeerde te vangen.

'Een hypothetische,' zei een meisje op de voorste rij.

'Juist!' zei Williams. 'Een hypothetische. Een potentiële moord. Moord in de toekomende tijd. Er moeten namelijk een heleboel dingen gebeuren voordat deze moord zal plaatsvinden. Een heleboel dingen die jullie, als jullie slim genoeg zijn, kunnen voorkomen.'

Een curieus college.

Een potentiële moord.

En een niet te kraken raddsel...

Een groep ouderejaars studenten filosofie heeft zich ingeschreven voor een college Logica en Argumentatieleer. Bij het eerste college worden ze verrast door de onorthodoxe wijze van lesgeven van professor Williams. Hij heeft één opdracht voor ze. Aan de hand van tips en hun eigen logica moeten ze een fictieve zaak van een vermist meisje oplossen. Wanneer dit niet lukt binnen de zes weken die de cursus duurt, zal het meisje vermoord worden.

Drie van de studenten, Mary, Brian en Dennis, raken steeds meer geobsedeerd door het raadsel. Zeker als blijkt dat de zaak gebaseerd is op een vermissing van jaren terug. Ze vermoeden dat Williams iets voor ze achterhoudt en weten niet meer wie of wat ze moeten vertrouwen. Hoe meer de drie zich in de zaak vastbijten, hoe meer de scheidslijnen tussen fictie en werkelijkheid vertroebelen en des te gevaarlijker de situatie voor hen zelf wordt...