Het perkament van Montecassino

Productkenmerken

Auteur: Vandenberg, Philipp, Uitgever: Karakter, 3e editie, 383 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789061122555, Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, kaft goed.

€ 7,20
Op voorraad
Het perkament van Montecassino
Het perkament van Montecassino

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Het perkament van Montecassino" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Het perkament van Montecassino

Hoofdtitel Het perkament van Montecassino
Uitgever Karakter Uitgevers BV, Karakter
Auteur(s) Vandenberg, P., Vandenberg, Philipp
Druk 1e druk
Editie 3e editie
Taal Nederlands
Pagina's 383
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 11-2006
ISBN 9789061122555

Flaptekst Het perkament van Montecassino

PHILIPP VANDENBERG

HET PERKAMENT VAN

MONTECASSINO

Het jaar 1400. Het weesmeisje Afra wordt door haar meester verkracht en brengt in het diepste geheim een kind ter wereld. En als haar wrede meester haar een haar later opnieuw dreigt aan te randen, besluit ze weg te vluchten uit zijn dienst, voordat zij als heks terecht wordt gesteld. Slechts een klein bundeltje bezittingen neemt ze mee, waaronder haar meest kostbare bezitting: een foedraal met daarin een perkament dat zij van haar vader heeft gekregen met de mededeling dat het ooit van levensbelang voor haar zal zijn.

Zes jaar later. Afra woont in Ulm en is uitgegroeid tot een beeldschone jonge vrouw, die het eten bereidt voor de ambachtslieden die werken aan de grote kathedraal. De bouwmeester is de norse, in zichzelf gekeerde Ulrich von Ensingen. En het onvermijdelijke gebeurt: de vonk springt over tussen de mooie Afra en de veel oudere, getrouwde bouwmeester. Gaandeweg maken zij van hun liefdesrelatie geen geheim meer, totdat de vrouw van Ulrich onder mysterieuze omstandigheden de dood vindt en hij als dader wordt aangewezen. En weer dreigt Afra als heks ge cuteerd te worden.

Tijd om het perkament in te schakelen. Maar... het blad is leeg. Met hulp van een alchemist slagen de radeloze geliefden er echter in een Latijnse tekst zichtbaar te maken, die betrekking heeft op de Constitutum Constantini, een document dat de grondslag vormt voor de oneindige rijkdom van de Kerk.

En dan begrijpen Afra en Ulrich wat voor ongelooflijk explosief document hen in handen is gevallen...

Philipp Vandenberg, bestsellende auteur van Het Sixtijnse geheim, Het geheim van de Madonna en Het Golgotha-dossier, en autoriteit op het gebied van het Vaticaan en de kerkgeschiedenis, verrast met deze historische thriller waarin een fascinerende rol is weggelegd voor de mystiek van de middeleeuwse kathedralenbouw. En voor een eeuwenlang bewaard geheim in de Katholieke Kerk...