Hadrianus Gedenkschriften

Productkenmerken

Auteur: Yourcenar, Marguerite, Uitgever: Athenaeum-Polak & van Gennep, 319 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789025305161 (ISBN10: 9025305163), Gepubliceerd in 1983.

Productbeschrijving

Vertaald door J.A. Sandfort

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Hadrianus Gedenkschriften
Hadrianus Gedenkschriften

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Hadrianus Gedenkschriften" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Ilias

Hoofdtitel Ilias
Ondertitel wrok in Troje
Uitgever Athenaeum-Polak & Van Gennep, Athenaeum-Polak & van Gennep
Auteur(s) Yourcenar, Marguerite
Druk 2e druk
Taal Nederlands
Pagina's 832
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 11-2014
ISBN 9789025305161

Flaptekst Ilias

De Ilias beschrijft een episode uit het laatste jaar van het beleg van Troje. De Griekse troepen staan er niet goed voor: Achilles, hun grootste held, heeft zich na een twist met Agamemnon teruggetrokken uit de strijd. Wanneer zijn dierbare vriend Patroklos omkomt, sluit hij zich weer aan bij het leger, neemt hij wraak voor de dood van zijn strijdmakker en geeft hij uiteindelijk ook Hektors lijk terug aan zijn vader Priamos. Op de achtergrond van al dit strijdgewoel zijn er natuurlijk de goden, die hun machtsspel op de Olympos maar al te graag verbeeld zien door stervelingen die in Troje gevechten op leven en dood leveren. Een epos vol oorlog en heldenmoed, eerzucht en wraak, vriendschap en liefde.

De wrok van Achilles, het afscheid van Hektor en Andromache, de dood van Patroklos, het gesprek tussen Priamos en Achilles: de prachtige, metrische vertaling van Patrick Lateur wekt deze beroemde passages weergaloos tot leven.