Goud

Productkenmerken

Auteur: Cleave, Chris, Uitgever: Prometheus, 350 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789044620344, Gepubliceerd in 2012.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Vertaald door Dennis Keesmaat

€ 12,95
Op voorraad
Goud
Goud

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Goud" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Goud

Hoofdtitel Goud
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Prometheus
Auteur(s) Cleave, Chris
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 344
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 05-2012
ISBN 9789044620344

Flaptekst Goud

Goud vertelt het verhaal van Kate Argall en Zoe Castle, wielrenners op de baan, die al zo lang ze elkaar kennen elkaars beste vriendinnen zijn - en elkaars grootste rivalen. Ze hebben in hun sportieve carrière lief en leed met elkaar gedeeld, hebben van elkaar gewonnen en verloren, hebben elkaar verraden en vergeven. Nu, aan de vooravond van de Olympische Spelen van 2012 in Londen, staan ze, samen met hun beider coach Tom en met Sophie, de achtjarige, ernstig zieke dochter van de Argalls, voor hun grootste uitdaging.

Na zijn grote succes Kleine Bij verrast Chris Cleave de wereld opnieuw met een schitterend, diep ontroerend verhaal over vriendschap, liefde, tragedie en verlossing. Vier volwassen mensen krijgen ieder voor zich te maken met een vrijwel onoplosbare vraag: wat ben je bereid op te offeren voor je beste vriend, als dat betekent dat je het allerbelangrijkste in je leven moet opgeven?

Chris Cleave (1973) brak in 2008 internationaal door met zijn tweede roman, Kleine Bij, het betoverende verhaal over een zestienjarige asielzoekster uit Nigeria, een moeder uit Engeland en het geheim dat hen bindt. Kleine Bij wordt binnenkort verfilmd door Nicole Kidman, die ook de hoofdrol zal spelen.

'Cleave gaat voor het goud en brengt het thuis in deze ongelooflijk spannende en emotioneel geslaagde roman. Hij trekt alle registers open om in de harten en zielen van zijn innemende, veelzijdige personages te komen. De wielrenscènes zijn van een bijna lichamelijke intensiteit, die de lezer ademloos achterlaat. Van start tot finish is dit een literaire prestatie van waarlijk Olympisch niveau.' publishers weekly, starred review

'Cleave heeft de gave om complexe kinderen te portretteren die de diepste gevoelens oproepen.' kirkus reviews, starred review

Over Kleine Bij:

'Zonder twijfel het beste boek van het jaar.' metro

'Fantastisch boek. Mooi, prachtige dialogen, grappig, maar ook ontroerend met fantastische wendingen.' paul de leeuw

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Verkoper Prijs
Goud
Goud
★★★
320
Gebonden met linnen kaft
Goed
€ 9.20