Donderdagskind

Productkenmerken

Auteur: Pick, Alison, Uitgever: Orlando, 302 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789022959824, Gepubliceerd in 2010.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

€ 11,45
Op voorraad
Donderdagskind
Donderdagskind

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Donderdagskind" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Donderdagskind

Hoofdtitel Donderdagskind
Uitgever Bruna Uitgevers, A.W., Orlando
Auteur(s) Pick, Alison
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 302
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 04-2011
ISBN 9789022959824

Flaptekst Donderdagskind

Praag, 1939: een Joodse familie valt uiteen

'Ik zou willen dat dit een blij verhaal was. Een verhaal dat je eerst aan het twijfelen brengt, dat je doet wanhopen en dan, op het laatste moment, je hoop en je vertrouwen in de essentiële goedheid van de mens en de wereld toch herstelt.' Zo begint de mysterieuze hedendaagse verteller het verhaal dat ons meeneemt in de wereld van een joodse familie tijdens de op handen zijnde bezetting van Tsjechoslowakije door de nazi's in 1939.

Pavel en Anneliese Bauer zijn welgestelde Joden, wier levens op hun kop worden gezet door de komst van de Duitse troepen. Om deportatie te vermijden, vluchten ze met hun zesjarige zoontje Pepik en zijn geliefde kindermeisje Marta. Ze weten Pepik op een Kindertransport naar Engeland geplaatst te krijgen, maar hij zal zijn ouders of Marta nooit meer zien.

Donderdagskind is een aangrijpend verhaal over liefde, hoop en verraad. Het is een schitterend geschreven, ontroerende en spannende roman, voor de liefhebbers van Haar naam was Sarah, De middagvrouw en Sophie's Choice.