De laatste koning

Productkenmerken

Auteur: Bosschee, Gé, Uitgever: Marmer, 1e editie, 299 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789460680670, Gepubliceerd in 2012.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Spannende roman over de toekomst van de monarchie

€ 7,20
Op voorraad
De laatste koning
De laatste koning

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

De laatste koning

Hoofdtitel De laatste koning
Uitgever Uitgeverij Marmer Boeken BV, Marmer
Auteur(s) Bosschee, Gé
Druk 1e druk
Editie 1e editie
Taal Nederlands
Pagina's 304
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 04-2012
ISBN 9789460680670

Flaptekst De laatste koning

Spannende roman over de toekomst van de monarchie

Het rommelt binnen de monarchie, vooral omdat er een troonswisseling op handen lijkt. Sommige politieke partijen, verenigd in een geheim verbond onder de naam De Groep van Zeven, zouden die gelegenheid te baat willen nemen om de huidige staatsvorm te wijzigen in een republiek.

Als volkomen onverwacht en tot ieders verbazing een ongeautoriseerde biografie verschijnt van de kroonprins, wordt in één klap de toekomst van de monarchie aan het wankelen gebracht. Pikant detail: in de biografie staan gebeurtenissen beschreven die alleen bij het koningshuis bekend kunnen zijn. Ondanks grote druk van de AIVD weigert de Amsterdamse uitgever, tevens lid van de Republikeins Vereniging, zijn bronnen te onthullen.

De minister-president tracht de troonopvolging en daarmee de monarchie veilig te stellen. Kort nadat de koninklijke familie zich heeft teruggetrokken in Toscane - dit op last van de ministerpresident - verdwijnt de kroonprins spoorloos. Klaarblijkelijk liggen de persoonlijke verhoudingen binnen het koningshuis anders dan menig buitenstaander én politiek insider vermoedt.

In Den Haag komt het politieke spel ondertussen op gang en werken de betrokken partijen aan de voorbereiding van een allesveranderend besluit. Maar zal de Groep van Zeven daadwerkelijk de monarchie ten val kunnen brengen?