De klank van sneeuw

Productkenmerken

Auteur: Japin, Arthur, Uitgever: De Arbeiderspers, 119 pagina's, Ingenaaid met slappe kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789029563369 (ISBN10: 9029563362), Gepubliceerd in 2006.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Twee novellen

€ 9,20
Op voorraad
De klank van sneeuw
De klank van sneeuw

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De klank van sneeuw" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De klank van sneeuw

Hoofdtitel De klank van sneeuw
Uitgever Arbeiderspers, De Arbeiderspers
Auteur(s) Japin, A., Japin, Arthur
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 119
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 02-2006
ISBN 9789029563369

Flaptekst De klank van sneeuw

De twee novellen in dit boek staan in het teken van muziek en theater en vinden hun oorsprong in de periode dat Arthur Japin nog als acteur en zanger door het leven ging.

In Dooi verplaatsen we ons in het hoofd en het eenzame leven van een klassiek zangeres, die - op kerstavond onderweg - ten gevolge van sneeuwbuien strandt in een sfeerloos hotel langs de snelweg. Haar eenzaamheid brengt haar terug bij haar enige manier van expressie: het zingen. Voor de stof van deze novelle maakte Japin dankbaar gebruik van de tijd dat hij figureerde bij de Nederlandse Opera.

In Zeep repeteert een actrice voor een toneelstuk dat door de maker geafficheerd wordt als 'De nieuwste Euripides' hoewel het door hemzelf is geschreven. De actrice komt voor belangrijke beslissingen te staan: ze moet kiezen tussen roem en eer, vernedering en liefde. Zeep is ontleend aan de twee zomers dat Japin in het Openluchttheater in het Amsterdamse Bos speelde.

'Zien en gezien worden, daar gaat het om in deze verhalen,' aldus de auteur zelf. 'De vrouwelijke hoofdpersonen spelen en worstelen met de consequenties van het bekeken worden en het jezelf tentoonstellen.'