De Keizer

Productkenmerken

Auteur: Kapuscinski, Ryszard, Uitgever: Knipscheer in de, 2e editie, 228 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789062651788 (ISBN10: 906265178X), Gepubliceerd in 1984.

Productbeschrijving

Macht en ondergang van Ras Tafarie Haile Selassie I.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
De Keizer
De Keizer

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

De keizer

Hoofdtitel De keizer
Ondertitel macht en ondergang van Ras Tafari Haile Selassie I
Reeks Onze tijd
Uitgever Knipscheer, Uitgeverij In de, Knipscheer in de
Auteur(s) Kapuscinski, R. / Jacobs, P., Kapuscinski, Ryszard
Druk 1e druk
Editie 2e editie
Taal Nederlands
Pagina's 256
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 08-2007
ISBN 9789062651788

Flaptekst De keizer

«De Poolse journalist Ryszard Kapuscinski (1932-2007) heeft hele generaties beroepsgenoten overall ter wereld geïnspireerd. Met zijn schrijfstijl, een mengeling van journalistiek en literatuur, maar vooral met zijn vermogen om de menselijke maat terug te halen in alles en iedereen verzwelgende historische gebeurtenissen.

Kapuscinski was de chroniqueur van de Derbe Wereld. In de jaren zestig en zeventig reisde hij voor het Poolse nieuwsagentschap PAP jarenlang door Azië, latijns-Amerika maar vooral door Afrika. Hij deed verslag van de dekolonisatie en, vooral, van de enorme chaos daarna. Hij was getuige van 27 staatsgrepan en revoluties en werd vier keer ter dood veroordeeld. Het boek dat hem internationale faam bracht was De Keizer (cesarz) uit 1978, over de val van de Ethiopische keizer Haile Selassie.» - NRC Handelsblad

In De Keizer geven ooggetuigen - bedienden, ambtenaren en hoogwaardigheidsbekleders - een beeld van het leven aan het hof van Haile Selassie, die met grote vaardigheid een archaïsche samenleving bijna 50 jaar lang door de twintigste eeuw loodste: hij regeerde zijn volk zonder wetten en begrotingen - en wist door zijn feilloos instinct aan de macht te blijven. De mensen van zijn hofhouding, die na de revolutie zijn ondergedoken of zich hebben vermomd, vertellen over de intrigues, de vele ongeschreven wetten die ieder moest kennen en naleven, en over het fascinerende process van ineenstorting van een der oudste rijken op aarde.

«Een reportage die meer beschrijft dan de feiten, het is een meesterwerk.» - De Volkskrant