De derde broer

Productkenmerken

Auteur: McDonell, Nick, Uitgever: Contact, 237 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789025427146 (ISBN10: 9025427146), Gepubliceerd in 2006.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Vertaald door Christine Elion

€ 6,20
Op voorraad
De derde broer
De derde broer

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De derde broer" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De derde broer

Hoofdtitel De derde broer
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Contact
Auteur(s) MacDonell, N., McDonell, Nick
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 238
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 06-2006
ISBN 9789025427146

Flaptekst De derde broer

OVERDONDERENDE EN ACTUELE ROMAN VAN EEN VAN AMERIKA'S TOPTALENTEN

Mike verblijft in Hongkong als stagiair bij een krant die hij pas is gaan lezen toen hij in New York op het vliegtuig stapte op weg naar dit baantje. Dan krijgt hij van de hoofdredacteur, een vriend van zijn vader, de opdracht om op zoek te gaan naar ene Christopher Dorr, een briljante, maar spoorloos verdwenen journalist. Wat volgt is het verslag van een kolkende reis die Mike via wilde nachten in Thailand en aangrijpende jeugdherinneringen in de ban brengt van een familiedrama dat hem uiteindelijk zelfs in het centrum doet belanden van de rampzalige gebeurtenissen in New York op 11 september 2001. Op weg naar dit even fascinerende als gruwelijke einde ontmoet Mike intrigerende personages - van keiharde journalisten tot aan Tweety, een Thais hoertje dat er wanhopig naar verlangt haar wereld van armoede en wanhoop achter zich te laten. En wie is toch die derde broer waar de gekwelde oudere broer van Mike het over heeft?

De derde broer is een roman geschreven met de snelheid van een kogel die door de complexe problemen van de Derde Wereld schiet, het brandpunt van illegaal hedonisme, naar de onuitsprekelijke verschrikking van 11 september 2001.

Nick McDonell (1984) is geboren in New York City, en studeert aan Harvard University. Hij debuteerde op zijn zeventiende met de roman Twaalf, die internationaal zeer veel aandacht kreeg.

'McDonell heeft een zelfverzekerde en authentieke tweede roman afgeleverd. Meeslepend, met onvergetelijke sc s en een hoofdpersoon waar je om gaat geven.' Kirkus Reviews