De andere wang

Productkenmerken

Auteur: Leeuwen, Willem van, Uitgever: Nijgh & van Ditmar, 253 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789038894171, Gepubliceerd in 2011.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Vergeven in tijden van vergelding

€ 12,95
Op voorraad
De andere wang
De andere wang

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De andere wang" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De andere wang

Hoofdtitel De andere wang
Ondertitel vergeven in tijden van vergelding
Uitgever Nijgh & Van Ditmar, Nijgh & van Ditmar
Auteur(s) van Leeuwen, W., Leeuwen, Willem van
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 224
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 03-2011
ISBN 9789038894171

Flaptekst De andere wang

In De andere wang gaat journalist Willem van Leeuwen op zoek naar het antwoord op de vraag: wat is vergeving precies en kun je het leren? Hij legt de mechanismen bloot die een rol spelen bij vergeving, rechtvaardigheid, genoegdoening en... wrok.

We leven in een tijd waarin onze individuele vrijheid het grootste goed is. Mondigheid en weerbaarheid zijn belangrijke instrumenten waarmee we die vrijheid verdedigen. Publiekelijk via de media en privé eisen we genoegdoening van de schuldigen voor al het grote en kleine leed dat ons wordt aangedaan. Wat is er gebeurd met christelijke deugden als begrip, vergeving en verzoening? Hebben wij het kind met het badwater weggegooid?

Van Leeuwens persoonlijke zoektocht voert hem naar mensen die hiermee te maken kregen, onder wie Niels Kokmeijer, Sietze van der Zee en Ronald Jan Heijn. Ook sprak hij personen die er vanuit professioneel oogpunt een visie op hebben, zoals Hermann von der Dunk, Antoine Bodar en Andreas Kinneging.

Een boeiend en soms pijnlijk eerlijk boek over misschien wel het moeilijkste wat er is: vergiffenis schenken voor iets wat je is aangedaan.Vergeven in tijden van vergelding