Amerikaanse jeugd

Productkenmerken

Auteur: Lamarche, Phil, Uitgever: Contact, 223 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789025404888, Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Vertaald door Theo Scholten

€ 9,20
Op voorraad
Amerikaanse jeugd
Amerikaanse jeugd

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Amerikaanse jeugd" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Amerikaanse jeugd

Hoofdtitel Amerikaanse jeugd
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Contact
Auteur(s) Lamarche, P., Lamarche, Phil
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 223
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 04-2007
ISBN 9789025404888

Flaptekst Amerikaanse jeugd

Zo doen jongetjes : ze zijn stoer en wanneer er een vriendje komt spelen, laten ze trots de wapens zien die de moeder in de kast bewaart. En dan hoeft er niet veel te gebeuren voordat het spel voor altijd voorbij is. In Amerikaanse Jeugd vertelt Phil LaMarche op een droge en daardoor uiterst effectieve manier over een periode van enkele maanden waarin het levenvan Teddy volledig overhoop wordt gegooid. Wat moet je doen wanneer je moeder je na het ongeluk, onder druk zet te liegen? Hoe kun je je nog in je klas vertonen? Wat moet je doen wanneer je dankzij je' wapenbezit' de held wordt van een hoogst twijfelachtige groep jongens, de 'Amerikaanse Jeugd'? Hoe ga je om met wat je niet ongedaan kunt maken?

De jongen heeft geen antwoorden op die vragen, maar zijn omgeving wel. Vanaf dat moment is vrijwel elke stap die hij zet er eentje van waar hij niet kan terugkeren.

Over Amerikaanse Jeugd:

'Het spannendste en meest meeslepende debuut sinds jaren. Wat een geluk dat we dit boek hebben. LaMarche bewijst dat de roman nog steeds leven heeft.' GEORGE SAUNDERS, auteur van Pastoralia

'Nog nooit heeft een man zo overtuigend geschreven over volwassen worden.' MARY KARR, auteur van De leugenaarsclub

Phil LaMarche komt uit een gezin van vissers en jagers. In zijn jeugd leefde hij op het New Yorkse platteland, na zijn studie trok hij zich terug in een berghut in Colorado op 3000 meter hoogte, zonder telefoon, die vanwege de sneeuw vijf maanden per jaar afgesloten was van de buitenwereld Hij werkte als timmerman, bestuurder van een sneeuwschuiver en als reddingskanovaarder voordat zijn schrijfcarri van de grond kwam. Amerikaanse Jeugd is zijn cerste boek boek, dat nu al wordt vergelekn met het werk van Cormac McCarthy en Ernest Hemingway.