Altijd maar begraven

Productkenmerken

Auteur: Drehmanns, Peter, Uitgever: Contact, 285 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789025417512, Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

€ 16,95
Op voorraad
Altijd maar begraven
Altijd maar begraven

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Altijd maar begraven" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Altijd maar begraven

Hoofdtitel Altijd maar begraven
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Contact
Auteur(s) Drehmanns, P., Drehmanns, Peter
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 285
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 03-2007
ISBN 9789025417512

Flaptekst Altijd maar begraven

Zijn vrouw Bebel is zes maanden zwanger wanneer corrector en onuitgegeven schrijver Hans Woedman besluit ervandoor te gaan. Als een hedendaagse graalridder gaat hij op zoek naar iets wat zijn ingedutte leven glans en zeggingskracht moet geven. Zijn queeste voert hem langs een twintigtal voornamelijk Oost-Europese steden die alle met een B beginnen, geobsedeerd als Woedman is door de tweede letter van het alfabet. Vergezeld van een soms knagend geweten en een koortsachtig erop loshakkende innerlijke stem baant hij zich een weg door een wereld die hem steeds vreemder voorkomt. Woedman is een reizende tijdbom: zal hij zijn bestemming vinden in het van toekomstverwachtingen vibrerende Oost-Europa of keert hij bijtijds terug naar huis om zijn zoon ter wereld te zien komen?

Altijd maar begraven is het meeslepende relaas van een man die zijn plaats probeert te bepalen in een verwarrende wereld, wat leidt tot een deels pijnlijk, deels humoristisch zelfonderzoek. Daarnaast biedt de roman een verrassende kijk op Oost-Europa, het vaderschap en de liefde. Het verhaal van de zoekende Woedman wordt bovendien afgewisseld met markante prozaminiaturen, geschreven door de hoofdpersoon.

Peter Drehmanns schreeft eerder vier romans en een verhalenbundel. Hij recenseert buitenlandse literatuur voor NRC Handelsblad en maakt korte films.

De pers over Blackpool:

'Dat een schrijver verder komt door zijn verbeelding aan het werk te zetten, bewijst Drehmanns met zijn bij-de-keel-grijpende roman.' Marja Pruis, de groene amsterdammer