Aansprakelijk-heid in belastingzaken

Productkenmerken

Auteur: Raaijmakers, J.H.P.M., Uitgever: Kluwer, 3e editie, 444 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789013046441, Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, kaft goed.

€ 33,45
Op voorraad
Aansprakelijk-heid in belastingzaken
Aansprakelijk-heid in belastingzaken

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Aansprakelijk-heid in belastingzaken" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Aansprakelijkheid in belastingzaken

Hoofdtitel Aansprakelijkheid in belastingzaken
Reeks Fiscale monografieen
Uitgever Wolters Kluwer, Kluwer
Auteur(s) Raaijmakers, J.H.P.M.
Druk 3e druk
Editie 3e editie
Taal Nederlands
Pagina's 444
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 06-2007
ISBN 9789013046441

Flaptekst Aansprakelijkheid in belastingzaken

De geheel herziene derde druk van deze monografie behandelt zowel de formele aspecten als de materiële aspecten van de in de Invorderingswet 1990 opgenomen aansprakelijkheidsbepalingen. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan aansprakelijkheidsbepalingen buiten de Invorderingswet 1990, waar de ontvanger-onder voorwaarden-op grond van het zogeheten open systeem gebruik van kan maken. Ondanks het feit dat veel aansorakelikheidsbepalingen al vele jaren bestaan, sommigen zelfs meer dan 25 jaar, zijn er nog tal van knelpunten die niet zijn uitgekristalliseerd. Daarbij komt dat de procedurele gang van zaken in december 2002 is gewizigd en de heffing en invordering van premies werknemersverzekeringen, alsmede die van de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekering, is overgeheveld naar de Belastingdienst. In deze monografie wordt ingegaan op de gesignaleerde knelpunten. Voorts is de rechtspraak tot 1 mei 2007 verwerkt in dit boek. Met de nadien verschenen wet-en regelgeving alsmede verschenen jurisprudentie is slechts in sporadische gevallen rekening gehouden en verwerkt in dit manuscript.

J.H.P.M. Raaijmakers is in de periode 1978 tot mei 1997 werkzaam geweest bij de Belastingdienst (vanaf 1986 op het gebied van loonbelasting) en was docent bij Belasting-dienst. Vanaf mei 1997 is hij werkzaam in de advieswereld. Thans is hij als specialist loonbelasting en sociale verzekeringen verbonden aan KPMG Meijburg & Co, kantoor's-Gravenhage. Hij is tevens lid van de adviesgroep Procesvoering van KPMG Meijburg & Co en is hoofdredacteur van Loonzaken en van de bijbehorende digitale nieuwsbrief Loonzaken. Hij is voorts verbonden als vaste medewerker aan de periodieken `Beloning & Belasting', `Tijdschrift voor Formeel Belastingrecht' en `Fiscaal Praktijkblad'. Daarnaast is hij auteur van de uitgave FED Fiscale Brochure Ketenaansprakelijkheid, FED Fiscale Brochure Bestuurdersaansprakelijkheid alsmede medeauteur van de uitgave `Fiscal Commentaar Invorderingswet 1990', Leidraad voor de AA en het Handboek voor de fiscale adviseur in de agrarische sector. Ook in andere vakbladen, waaronder het Weekblad voor Fiscaal Recht, Publiceert hij regelmatig.