Willem Holleeder

Productkenmerken

Auteur: Heuvel, John van den - Huisjes Bert, Uitgever: House of Knowledge, 5e editie, 239 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789085103967, Gepubliceerd in 2008.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, kaft goed.

Productbeschrijving

25 jaar poldermaffia

€ 15,95
Op voorraad
Willem Holleeder
Willem Holleeder

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Willem Holleeder" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Tijdperk Willem Holleeder

Hoofdtitel Tijdperk Willem Holleeder
Ondertitel 25 jaar poldermaffia
Uitgever House of Knowledge
Auteur(s) van den Heuvel, J. / Huisjes, B., Heuvel, John van den - Huisjes Bert
Druk 4e druk
Editie 5e editie
Taal Nederlands
Pagina's 240
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 06-2008
ISBN 9789085103967

Flaptekst Tijdperk Willem Holleeder

TIJDPERK WILLEM HOLLEEDER

VAN HEINEKEN-ONTVOERING TOT NU IN WOORD EN BEELD

Hoewel hij opgroeide in een normaal gezin, belandt Willem Holleeder al vroeg in zijn leven in het criminele milieu. Samen met zijn maatjes Cor van Hout, Frans Meijer en Jan Boellaard, maakt hij bliksemsnel carrière in de onderwereld.

Met grof geweld rooft de bende een vermogen bijeen, dat deels wordt 'belegd' in het voorbereiden van een nieuw project: de ontvoering van Alfred Heineken en zijn chauffeur.

Het schokkende misdrijf is de opmaat voor Holleeders verdere opmars in de wereld van de georganiseerde misdaad. Na zijn detentie raakt hij in contact met andere grote spelers van de poldermaffia, zoals John Mieremet, Sam Klepper, Willem Endstra, Mink Kok en de beruchte Joegoslavische moordmachine Jotcha Josic.

De intriges in de onderwereld leiden tot een golf van geweld die zijn weerga niet kent in de Nederlandse misdaad. Topcriminelen worden open en bloot op straat geliquideerd, vaak voor de ogen van vrouw en kinderen. De politie lijkt machteloos tegen de bloedige tactieken van de hitmen, tot in 2006 het tij keert.

Dankzij nauwe samenwerking tussen de nationale recherche en de Amsterdamse politie zijn er voor het eerst successen. Een aantal liquidaties wordt opgelost, meerdere huurmoordenaars verdwijnen achter de tralies en Willem Holleeder hoort negen jaar gevangenisstraf tegen zich uitspreken.

In dit boek leest u voor het eerst het complete verhaal van een kwart eeuw georganiseerde misdaad in Nederland. Zijn politie en justitie er eindelijk in geslaagd Holleeder ten val te brengen of is zijn tijdperk nog lang niet voorbij?

Telegraaf-journalist John van den Heuvel (45) volgt de criminele carrière van Willem Holleeder al sinds de jaren tachtig.

Telegraaf-journalist Bert Huisjes (39) beschrijft en analyseert al jaren de ontwikkelingen in de Nederlandse onderwereld.