Wij zijn ons brein

Productkenmerken

Auteur: Swaab, Dick, Uitgever: Contact, 23e editie, 479 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789025435226, Gepubliceerd in 2011.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Van Baarmoeder tot Alzheimer

€ 12,45
Op voorraad
Wij zijn ons brein
Wij zijn ons brein

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Wij zijn ons brein" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Wij zijn ons brein

Hoofdtitel Wij zijn ons brein
Ondertitel van baarmoeder tot alzheimer
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Contact
Auteur(s) Swaab, Dick F., Swaab, Dick
Druk 14e druk
Editie 23e editie
Taal Nederlands
Pagina's 479
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 09-2010
ISBN 9789025435226

Flaptekst Wij zijn ons brein

Dick Swaab werd wereldberoemd met zijn werk over sekseverschillen in de hersenen.

Toen hij ontdekt had waar in het brein homoseksualiteit gelokaliseerd kan worden, werd hij zelfs controversieel met zijn onderzoek, waarvan na afloop alle critici moesten toegeven dat ze fout hadden gezeten.

Want die ontdekking was maar een klein onderdeel van de kern van het onderzoek: het feit dat al in de baarmoeder vrijwel alles al vast staat waarmee we - wat ons brein betreft - de rest van het leven mee te maken zullen krijgen.

Over Dick Swaab:

'Professor Dick Swaab heeft zich met creativiteit, gedrevenheid en idealisme ingezet voor het hersenonderzoek. Hij heeft zich daarmee buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor de bloei van de wetenschappen.' JURY AKADEMIEPENNING 2008

'Maar als ik op een gegeven moment zou accepteren dat er sekseverschillen bestaan op zulke fundamentele punten als de samenstelling van de hersenen, dan ben ik uitgepraat als feministe.' JOKE 'T HART

'Kwade homo's zaten aan de verkeerde kant.' GAY KRANT

Het verhaal van je leven is het verhaal van je brein. Dat begint in de baarmoeder, waar de hersenen gevormd worden op een manier waar je je leven lang niet meer vanaf komt. Dick Swaab volgt in Wij zijn ons brein de mens vanaf de conceptie tot en met de dood. Na een leven lang onderzoek naar de werking van het menselijk brein is Swaab dé autoriteit. Hoe zit dat nou precies met de hersenen van pubers, wat gebeurt er als je verliefd bent, en valt homoseksualiteit te verklaren, en wat gebeurt er wanneer alzheimer toeslaat? De zin en onzin van therapie, antidepressiva en alternatieve geneeswijzen, agressie, moreel gedrag en geloof, meditatie: alles wordt beschreven in Wij zijn ons brein.

Ook schrijft Swaab over wat er mis kan gaan: hersenbeschadiging, ziektes, psychische problemen en bijna-doodervaringen.

Dit is hét boek over het brein: van de basisbegrippen (wat zijn gedachten, hoe maken we beslissingen, hoe kan ons gedrag worden verklaard?) tot en met het meest geavanceerde onderzoek (hoe zijn defecten in de hersenen in de toekomst te repareren en hoe zijn hersenziektes te genezen?). Na lezing van dit boek zul je beter begrijpen waarom je bent wie je bent.

Dick Swaab is hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en was dertig jaar lang directeur van het Nederland Instituut voor Hersenonderzoek. Hij schrijft voor een breed scala aan kranten en tijdschriften: van Nature tot en met NRC Handelsblad.