Voeding volgens de vijf elementen

Productkenmerken

Auteur: Temelle, Barbara, Uitgever: Schors, 8e editie, 114 pagina's, Paperback harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789063783051, Gepubliceerd in 1994.

Productbeschrijving

Inleiding in de traditionele Chinese voedingsleer

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Voeding volgens de vijf elementen
Voeding volgens de vijf elementen

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Voeding volgens de vijf elementen" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Voeding volgens de vijf elementen

Hoofdtitel Voeding volgens de vijf elementen
Ondertitel inleiding in de traditionele Chinese voedingsleer
Uitgever Schors V.O.F., Uitgeverij, Schors
Auteur(s) Temelle, Barbara
Druk 1e druk
Editie 8e editie
Taal Nederlands
Pagina's 114
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 1994
ISBN 9789063783051

Flaptekst Voeding volgens de vijf elementen

Barbara Temelie

Voeding volgens de Vijf Elementen

Inleiding in de traditionele Chinese voedingsleer

met voedingsmiddelenposter

Prijs: 13,90

Pagina's: 120

Bindwijze: Paperback

ISBN: 978 90 6378 305 1

De door Barbara Temelie beschreven voedingsleer volgens de vijf elementen berust op de eeuwenoude schat aan ervaringen van de traditionele Chinese geneeskunde. De principes van deze voedingsleer, die geen strenge verboden kent, worden in China tot op vandaag onveranderd toegepast in de keukens van gezinnen, restaurants en ziekenhuizen. Zij zijn baanbrekend, omdat zij de energetische werking van voedingsmiddelen op de voorgrond plaatsen en laten zien hoe wij met behulp van deze voedingsleer onze lichamelijke en geestelijke activiteiten, onze gevoelens en ons gedrag in de samenleving kunnen beïnvloeden.

Wat Barbara Temelie aan informatie en aanwijzingen geeft, is geen nieuw gezondheidsdieet, vol van ge- en verboden en uitwijdingen over mineralen, vitaminen e.d., maar een uit de ervaring geboren holistisch voedingssysteem dat weinig tijd vraagt, culinair zeer aantrekkelijk is - copieuze maaltijden van tijd tot tijd niet schuwt - maar dat nooit tot oververzadiging of overgewicht leidt.

Dit volledig aan de westerse lezer en zijn keuken aangepaste boek bewijst eens te meer dat gezondheid, prestatievermogen, een kwalitatief rijk leven en harmonieuze relaties gen toeval zijn, maar vooral het resultaat van verstandige voedings- en leefgewoonten.

Voeding volgens de Vijf Elementen is niet alleen voor leken leerzaam, maar tevens voor allen die diëtistisch en therapeutisch werkzaam zijn.