Tekens van de tijd

Productkenmerken

Auteur: Huisman, Jaap, Uitgever: Thoth, 131 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789068684452, Gepubliceerd in 2006.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Monumenten van Ymere

€ 11,45
Op voorraad
Tekens van de tijd
Tekens van de tijd

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Tekens van de tijd" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Tekens van de tijd

Hoofdtitel Tekens van de tijd
Ondertitel monumenten van Ymere
Uitgever Thoth, Uitgeverij, Thoth
Auteur(s) Huisman, J., Huisman, Jaap
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 132
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 12-2006
ISBN 9789068684452

Flaptekst Tekens van de tijd

De vierhonderd jaar sociale woongeschiedenis die de woningcorporatie Ymere representeert, bevat veel monumenten. Wie of wat bepaalt nu precies of een gebouw een monument is? Het meest voor de hand liggende antwoord is dat monumenten gebouwen of woningen zijn die zo de moeite waard zijn dat ze voor het nageslacht bewaard moeten blijven. Maar is in die opvatting het gebruik, de bestemming of de esthetische waarde van het complex doorslaggevend? Is de uniciteit van de architectuur van belang of het cultuurhistorisch erfgoed dat zij representeert? Opvattingen en situaties veranderen voortdurend: de beste monumenten blijken gebouwen te zijn die zich telkens laten hergebruiken. Ymere huisvest honderdduizend mensen in uiteenlopende woningtypen, waarvan een groot deel v r de Tweede Wereldoorlog is gebouwd. Functionele flexibiliteit is in bijna alle gevallen kenmerkend voor deze gebouwen en is daarom een van de eisen die Ymere als beheerder en ontwikkelaar aan haar nieuwbouwproductie stelt.

Tekens van de tijd - Monumenten van Ymere is een verkenning van 'het monument'. De sfeervolle foto's in het boek tonen zowel monumenten die nog steeds de beleidskeuzen van Ymere vormen als complexen waarin de lessen uit het verleden zijn vertaald naar een moderne, flexibele woonomgeving. Bewegende monumenten, voortdurend in gevecht om in een nieuwe of vernieuwde woonomgeving optimaal te functioneren, als teken van de tijd.