Tajine

Productkenmerken

Auteur: Basan, Ghillie, Uitgever: Veltman, 5e editie, 64 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789059207851, Gepubliceerd in 2011.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Pittige stoofschotels uit Marokko

€ 7,70
Op voorraad
Tajine

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Tajine" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Tajine

Hoofdtitel Tajine
Ondertitel pittige stoofschotels uit Marokko
Uitgever Veltman Uitgevers B.V., Veltman
Auteur(s) Basan, G., Basan, Ghillie
Druk 1e druk
Editie 5e editie
Taal Nederlands
Pagina's 64
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 04-2008
ISBN 9789059207851

Flaptekst Tajine

Maar weinig maaltijden geven zoveel voldoening als een hartige tajine - de rijke, geurige stoofschotel die de basis vormt van de traditionele, Marokkaanse keuken. Dit hemelse gerecht kan worden opgediend in zijn eigen, fraaie pan, die ook een tajine wordt genoemd.

Vlees, gevogelte, vis of groenten worden langzaam gaar gestoofd in de stoom van het kegelvormige deksel, zodat het eten mals en sappig blijft. De gerechten worden op smaak gebracht met pittige en warme specerijen en kunnen verder worden opgepept met chilipeper, of juist getemperd met de zoete smaak van fruit. 

Deze verzameling aromatische tajines bevat een aantal van de populairste klassiekers uit de Marokkaanse keuken, zoals de rijke Lamstajine met pruimen, abrikozen en honing, en de kruidige Kiptajine met ingemaakte citroen, groene olijven en tijm. U vindt hier eveneens recepten voor minder traditionele, maar minstens zo lekkere tajines met bijvoorbeeld rundvlees en gehaktballetjes.

 

Wie van een sappige visschotel houdt, moet de Zeeduiveltajine met aardappel, cherrytomaatjes en zwarte olijven, of de Oventajine van rode mul, tomaten en limoen eens proberen.

Vegetariërs kunnen kiezen uit gerechten als Tajine van yams, sjalotten, wortels en pruimen tot een zomerse Artisjoktajine met aardappel en saffraan - allemaal even verrukkelijk.

Bij elk recept vindt u tips voor bijgerechten. Dit boek is een perfecte kennismaking met de karakteristieke smaken van Marokko!