Shakespeare als therapeut

Productkenmerken

Auteur: Maguire, Laurie, Uitgever: Nieuw Amsterdam, 286 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789046803370, Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Vertaling Jaap de Berg

€ 9,20
Op voorraad
Shakespeare als therapeut
Shakespeare als therapeut

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Shakespeare als therapeut" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Shakespeare als therapeut

Hoofdtitel Shakespeare als therapeut
Uitgever Nieuw Amsterdam
Auteur(s) Maguire, L., Maguire, Laurie
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 286
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 10-2007
ISBN 9789046803370

Flaptekst Shakespeare als therapeut

'Dit is de Shakespeare

waar de Oprah-generatie wat

mee kan.' The Times

Als je ooit op de verkeerde persoon verliefd bent geworden, verlamd bent geweest door onzekerheid, familieproblemen het hoofd hebt moeten bieden, het verlies van een dierbare hebt moeten verwerken of hebt moeten vechten om je eigen of ander mans obsessieve gedrag uit te bannen, dan heb je deelgenomen aan de gekte die leven heet. Met andere woorden: je hebt een rol gespeeld in de dramatische - of komische - verwikkelingen van een toneelstuk van Shakespeare.

Aan de hand van Shakepeares werk belicht Laurie Maguire universele thema's als identiteit, de strijd der seksen, familierelaties, vriendschap, (onbeantwoorde) liefde, jaloezie, verlies, woede, vergeving, acceptatie en dood. Ze laat zien hoe dilemma's die in de klassieke tragedies, komedies en vertellingen van Shakespeare centraal staan, de lezer nog steeds helpen zijn eigen emoties, benaderingen en zienswijzen te verkennen. Met vereende krachten doen Maguire en Shakespeare aanbevelingen, bieden zij troost en tonen zij begrip, terwijl ze een aantal tijdloze principes van het leven uiteenzetten. Shakespeare lezen is begrijpen wat het betekent om mens te zijn. Shakespeare als therapeut lezen helpt je begrijpen hoe je daar mee om moet gaan.