Schaduwmeisje

Productkenmerken

Auteur: Cate, Albert ten, Uitgever: Callenbach, 150 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789026614866, Gepubliceerd in 2008.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

€ 8,20
Op voorraad
Schaduwmeisje
Schaduwmeisje

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Schaduwmeisje" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Schaduwmeisje

Hoofdtitel Schaduwmeisje
Uitgever Callenbach
Auteur(s) ten Cate, A., Cate, Albert ten
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 150
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 04-2008
ISBN 9789026614866

Flaptekst Schaduwmeisje

Elk meisje zal zich voornemen niet te vallen voor een loverboy, maar het gebeurt helaas toch. De daders zoeken de minst weerbare slachtoffers uit, zeggen verliefd te zijn en palmen de meisjes in met cadeautjes, maar daar moet uiteindelijk iets tegenover staan.

Marieke Zuiderveen is twaalf jaar als haar moeder overlijdt. Na haar dertiende verjaardag, vertrekt haar vader als beroepsmilitair weer naar Afghanistan. Hij heeft geregeld dat tante Astrid bij haar komt wonen, samen met haar dochter Talita en zoon Marvin.

Marieke"s hartsvriendin, Floor, is een gevoelig en niet weerbaar meisje, met als gevolg dat ze veel gepest wordt. Van haar alleenstaande moeder krijgt ze weinig steun. Integendeel.

Peter, een atheneum leerling, is gestopt met school. Hij zoekt contact met Floor, maakt afspraakjes, geeft haar cadeautjes en palmt Floor steeds meer voor zich in. Floor zelf is blij met deze aandacht en wordt hevig verliefd op hem.

Marieke en Marvin vragen zich af of Peters bedoelingen wel oprecht zijn. Als ze horen dat Peter voor een drugsdealer werkt en dat hij plotseling met Floor wil afreizen, nemen ze maatregelen en worden school en ouders erbij betrokken. Er volgt een zenuwslopende confrontatie.