Russische sprookjes

Productkenmerken

Auteur: Verhagen, Kirsten, Uitgever: Groninger Museum, 71 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789056626419, Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Met illustraties van Ivan Bilibin

€ 11,95
Op voorraad
Russische sprookjes
Russische sprookjes

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Russische sprookjes" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Russische Sprookjes

Hoofdtitel Russische Sprookjes
Ondertitel met illustraties van Ivan Bilibin
Uitgever nai010 uitgevers/publishers , Groninger Museum
Auteur(s) Verhagen, Kirsten
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 71
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 07-2007
ISBN 9789056626419

Flaptekst Russische Sprookjes

Sprookjes, volksverhalen en legenden hebben een bijzondere invloed gehad op de Russische schilderkunst van de negentiende eeuw. De Russische schilders die dit onderwerp ter hand namen, kozen soms voor een doek van groot formaat en slaagden erin de werkelijkheid van het Russische land te vermengen met de sprookjesachtige wereld van het verhaal. Vooral de schilderijen van Viktor Vasnetsov, Nikolaj Roerich en Michail Vroebel, de illustraties van Ivan Bilibin en Elena Polenova en de werken van Vasili Kandinsky leggen deze fantasiewerelden op indrukwekkende wijze vast.

Naast ruim 90 afbeeldingen van deze fascinerende werken bevat deze publicatie essays waarin de rol en invloed van de verhalen op de beeldende kunst vanuit verschillende invalshoeken worden belicht.

Van de geschilderde sprookjes zijn korte samenvattingen opgenomen, waardoor meteen een overzicht wordt geboden van de belangrijkste Russische verhalen. Om echter recht te doen aan de verhalende kwaliteit en het effect daarvan op zowel kinderen als volwassenen, leest de bekende verteller Jan Meng deze sprookjes integraal voor op de bijgevoegde luister-cd.