Obstipatie

Productkenmerken

Auteur: Smout, A.J.P.M., Uitgever: Inmerc, 74 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789066112377 (ISBN10: 9066112379), Gepubliceerd in 2001.

Productbeschrijving

Oorzaken, gevolgen en behandeling van een moeilijke stoelgang.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Obstipatie
Obstipatie

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Obstipatie" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Obstipatie

Hoofdtitel Obstipatie
Ondertitel oorzaken, gevolgen en behandeling van een moeilijke stoelgang
Reeks Spreekuur thuis
Uitgever Inmerc
Auteur(s) Smout, A.J.P.M.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 80
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 07-2001
ISBN 9789066112377

Flaptekst Obstipatie

Oorzaken, gevolgen en behandeling van een moeilijke stoelgang

Mensen met obstipatie hoeven gewoonlijk niet op veel begrip van de samenleving te rekenen. Iedereen heeft immers wel eens wat moeite met de stoelgang en daarbij is het ongepast om erover te praten. Maar een (ernstig) verstoorde stoelgang kan tot zeer serieuze klachten leiden. En onbegrip en schaamte kunnen ervoor zorgen dat patiënten in een sociaal isolement raken, wat het probleem voor hen alleen maar groter maakt.

Obstipatie uit zich op verschillende manieren. We zeggen daarom ook wel dat obstipatie geen ziekte is, maar een verzameling symptomen die in wisselende mate kunnen voorkomen. In de praktijk stelt de arts dan ook samen met de patiënt vast of er sprake is van obstipatie, door te vragen óf door lichamelijk onderzoek. Is de diagnose eenmaal gesteld, dan moet de behandeling 'op maat gesneden worden'. Sommingen zullen meer aan lichaamsbeweging moeten doen of hun voedingspatroon moeten aanpassen. Anderen zullen laxerende middelen moeten gebruiken of een vezelrijk dieet moeten volgen. Bij de meest patiënten blijkt de remedie uiteindelijk goed te helpen tegen de kwaal.In dit boek wordt ingegaan op de oorzaken en de gevolgen van obstipatie, en wordt een overzicht gegeven van de verschillende behandelmogelijkheden, met en zonder medicijnen. De voedingsadviezen en leefregels die worden beschreven zijn gebaseerd op uitvoerig onderzoek.