Naar de Openheid

Productkenmerken

Auteur: Tiemersma, Douwe, Uitgever: Advaita Centrum, 104 pagina's, Ingenaaid met slappe kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789080573994 (ISBN10: 908057399X), Gepubliceerd in 2002.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

€ 9,20
Op voorraad
Naar de Openheid
Naar de Openheid

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Naar de Openheid" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Naar de Openheid

Hoofdtitel Naar de Openheid
Uitgever Advaita, Advaita Centrum
Auteur(s) Tiemersma, D., Tiemersma, Douwe
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 104
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 01-2002
ISBN 9789080573994

Flaptekst Naar de Openheid

De teksten in dit boek zijn geschreven op basis van gesprekken gehouden te Gouda, aangevuld met enkele gedichten en korte teksten met illustratie.

Als uitgangspunt dienen steeds bekende gegevens en situaties, waarin verwijzingen zitten naar dat wat niet te beschrijven is, maar dat hier Openheid wordt genoemd. Deze verwijzingen vinden plaats via een verheldering en intensivering van de eigen situatie. Steeds blijkt de Openheid in principe al in de bekende situatie aanwezig te zijn. Dit heel duidelijk beseffen en al het andere loslaten betekent bevrijding en realisatie van Openheid. Daarop zijn de teksten gericht.

Recensie Naar de Openheid

Auteur: Paul Blok • Bron: InZicht. Wegen van radicaal zelfonderzoek 5 nr. 1 (februari 2003), 34 • Brontitel: Naar de Openheid • Datum: 11 november 2008
Douwe Tiemersma is, mede door zijn onderwijservaring, een goed didacticus. In dit boek gebruikt hij sprekende voorbeelden uit de ons bekende wereld. Ze dienen als intro¬ductie om ons telkens naar de wereld van de openheid te begeleiden. Daar¬naast is hij docent filosofie en dat vin¬den we terug in zijn algemene formu¬leringen rondom elk thema.
Maar bovenal is Douwe een traditio¬neel advaitaleraar en die benadering is in ieder behandeld thema uiteraard goed herkenbaar. Het is het uiteinde¬lijke, waar het hem vanuit de diverse benaderingen om te doen is. Hij schrijft vanuit zijn eigen gerealiseerde vrijheid, die hij het liefst als openheid omschrijft.
Het is knap hoe Douwe telkens van¬uit een andere invalshoek de lezer bij de hand neemt en hem, bijna onopge¬merkt binnenleidt in de wereld van de ultieme openheid.