Na ons de Zondvloed

Productkenmerken

Auteur: Smalhout, Bob, Uitgever: House of Knowledge, 192 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789085104100, Gepubliceerd in 2008.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, kaft goed.

Productbeschrijving

Samenstelling en redactie Rene Steenhorst

€ 9,95
Op voorraad
Na ons de Zondvloed
Na ons de Zondvloed

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Na ons de Zondvloed" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Na ons de Zondvloed

Hoofdtitel Na ons de Zondvloed
Uitgever House of Knowledge
Auteur(s) Smalhout, B., Smalhout, Bob
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 192
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 01-2008
ISBN 9789085104100

Flaptekst Na ons de Zondvloed

Het is altijd moeilijk om de inhoud van een boek vol columns in een titel samen te vatten. Vooral ook omdat professor Bob Smalhout schrijft over de meest uiteenlopende onderwerpen, varierend van gezondheidszorg tot criminaliteit. En van onderwijs tot religie.

Er zijn daarom mensen die vinden dat hij, evenals de klassieke schoenmaker, zich bij zijn eigen leest dient te houden. Hij zou alleen een gefundeerde mening mogen hebben over zijn eigen vak, namelijk de geneeskunde. Maar daarin maken zijn critici een vergissing.

Smalhout heeft als bevlogen arts zijn patienten altijd benaderd als unieke Individuen, die niet alleen bestaan uit een kwaal of een ziekte. Maar die een onverbrekelijke eenheid vormen met hun persoonlijkheid, hun beroep, hun interessen, hun geloof en hun afkomst. En dan vertegenwoordigt zulk een patient een soort mini universum dat iedere keer weer een fascinerende ontmoeting oplevert.

Op deze wijze verkreeg de arts Smalhout een uitermate brede kijk op onze samenleving die de grenzen van de geneeskunde verre te buiten ging. Vandaar de gevarieerde inhoud van de columns.

De gezamenlijke titel Na ons de Zondvloed slaat op de achteloosheid van onze overheid die blind lijkt te zijn voor alles wat onze samenleving in de naaste toekomst bedreigt en die bestuurlijk slechts schijnt te leven in het hier en het nu.