Het maakbare brein

Productkenmerken

Auteur: Sitskoorn, Margriet, Uitgever: Bert Bakker, 13e editie, 235 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789035130364, Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, kaft goed.

Productbeschrijving

Gebruik je hersens en word wie je wilt zijn

€ 11,45
Op voorraad
Het maakbare brein
Het maakbare brein

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Het maakbare brein" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Het maakbare brein

Hoofdtitel Het maakbare brein
Ondertitel gebruik je hersens en word wie je wilt zijn
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Bert Bakker
Auteur(s) Sitskoorn, M., Sitskoorn, Margriet
Druk 1e druk
Editie 13e editie
Taal Nederlands
Pagina's 215
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 11-2006
ISBN 9789035130364

Flaptekst Het maakbare brein

Kun je op volwassen leeftijd nog een rekenwonder worden, doorzet-tingsvermogen verkrijgen of je angsten overwinnen? Dat kan, want onze hersenen zijn in staat tot reorganisatie en zelfvernieuwing: er ontstaan nieuwe verbindingen in het brein en er worden nieuwe cellen aange-maakt. Hierdoor kunnen we onszelf op alle fronten blijven ontwikkelen. Het maakbare brein beschrijft hoe de hersenen zich ontwikkelen en hoe dit zich verhoudt tot het leren van een tweede taal, een absoluut gehoor of het onderdrukken van impulsen. Bijzondere levensverhalen laten zien dat gedrag en omgeving je hersenen vormen en je vermogens bepalen: een violiste die een kwart van haar hersenen verloor kon toch profes-sioneel blijven spelen, en een jongen die door kippen werd opgevoed verandert zijn kippengedrag in menselijk gedrag.

Aan de hand van de laatste inzichten uit het hersenonderzoek en voor-beelden uit de praktijk laat Margriet Sitskoorn zien hoe we door ons gedrag z onze hersenen kunnen vormen en zo beter kunnen func-tioneren. Het maakbare brein geeft een handreiking voor sterker hersenwerk en een krachtige persoonlijke ontwikkeling.

Margriet Sitskoorn doet onderzoek naar de relatie tussen gedrag en de plasticiteit van het menselijk brein. Ze is hoofd van de Cognitive Neuroscience Unit van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, directeur van het NeuroCognitief Centrum Nederland en lid van de Gezondheidsraad. Op televisie is ze vaste gast in Nieuwslicht.