Het laatste geel

Productkenmerken

Auteur: Smeets, Mart, Uitgever: Nieuw Amsterdam, 285 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789046806326, Gepubliceerd in 2009.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Het laatste geel
Het laatste geel

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Het laatste geel" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Het laatste geel

Hoofdtitel Het laatste geel
Uitgever Nieuw Amsterdam
Auteur(s) Smeets, M., Smeets, Mart
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 285
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 06-2009
ISBN 9789046806326

Flaptekst Het laatste geel

Het laatste geel

Dertig renners over de hoogtijdagen van het Nederlandse wielrennen

De Tour van 1989 kende een buitengewoon spannende eindstrijd tussen Greg Lemond en Laurent Fignon. De paar seconden verschil in het eindklassement staat nog steeds in de boeken als het kleinste verschil ooit tussen de nummers een en twee. Maar die Tour is om veel meer redenen het memoreren waard.

Erik Breukink won in de proloog de gele trui, en is daarmee de laatste Nederlander die deze trui om de schouders had. Er reden dat jaar maar liefst dertig Nederlanders mee, een recordaantal. En ze waren zéér succesvol: Gert-Jan Theunisse en Steven Rooks wonnen belangrijke etappes, Rooks won het combinatieklassement en Theunisse de bolletjestrui en beiden eindigden in de top-10; Mathieu Hermans won een etappe in de sprint en Jelle Nijdam behaalde twee ritzeges; de Nederlandse PDM-ploeg won het ploegenklassement en PDM-renner Sean Kelly won zowel de groene als de rode trui. 'We' deden serieus mee in die dagen en dat leidde in ons land tot een ware Tourkoorts.

Mart Smeets keert met alle hoofdrolspelers, behalve de inmiddels overleden Johannes Draaijer, terug naar de hoogtijdagen van het Nederlandse wielrennen. Ze spreken over hun beleving van de Tour van '89, hun dromen en ambities en teleurstellingen, over epo-gebruik en over hun leven sindsdien. Het laatste geel staat boordevol schitterende persoonlijke verhalen.