De Pasar Malam van Tong Tong

Productkenmerken

Auteur: Koning, Florine, Uitgever: Stichting Tong Tong, 275 pagina's, Gebonden met slappe kaft, Nederlands, ISBN: 9789078847069, Gepubliceerd in 2009.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, kaft goed.

Productbeschrijving

Een Indische onderneming

€ 19,15
Op voorraad
De Pasar Malam van Tong Tong
De Pasar Malam van Tong Tong

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De Pasar Malam van Tong Tong" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De Pasar Malam van Tong Tong, een Indische onderneming

Hoofdtitel De Pasar Malam van Tong Tong, een Indische onderneming
Uitgever Tong Tong, Stichting, Stichting Tong Tong
Auteur(s) Koning, F.Th.M., Koning, Florine
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 280
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 05-2007
ISBN 9789078847069

Flaptekst De Pasar Malam van Tong Tong, een Indische onderneming

De Haagse Pasar was zijn tijd vaak vooruit. Als een van de eerste evenementen in Nederland combineerde zij amusement met culinaire en commerciële activiteiten in een on-Hollands decor. De Pasar Malam van Tong Tong, een Indische onderneming vertelt over de spectaculaire groei van de Haagse Pasar sinds 1959, maar neemt de lezer ook mee achter de schermen en toont de tegenslagen, de teleurstellingen en de vooroordelen ten aanzien van de Indische manifestatie.

Niet eerder werd de geschiedenis van de Pasar Malam Tong-Tong (na 1976 Pasar Malam Besar geheten) zo gedetailleerd beschreven. Het boek reconstrueert aan de hand van persoonlijke correspondenties de eerste jaren, laat zien hoe in de jaren '70 de grote clichés rond 'Indisch' en 'Pasar Malam' ontstonden en vertelt hoe de Pasarorganisatoren zich daaraan probeerden te ontworstelen.

De auteur gaat uitgebreid in op de emotionele band van veel bezoekers met de Haagse Pasar. Door haar continuïteit heeft de Pasar Malam van Tong Tong de functie van een Indische stad gekregen, die een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling en overdracht van de Indische cultuur.

Recensie De Pasar Malam van Tong Tong, een Indische onderneming

Auteur: Vilan van de Loo • Bron: Den Haag Centraal • Datum: 22 mei 2009
"In 'De Pasar Malam van Tong Tong, een Indische onderneming' schetst historica Florine Koning op meeslepende wijze de geschiedenis van dit evenement. Tegelijk is het boek een subtiel antwoord op alle roddels en mythes over het festival, die zelfs in boeken te vinden zijn. Nu is de geschiedenis met eigen bronnen op papier gezet. Feiten, namen en gebeurtenissen kloppen deze keer. Een boek vol Indische geschiedenis in Den Haag, en daardoor ook Haagse geschiedenis. Maar vooral is het: Indisch."