De anatomie van liefde

Productkenmerken

Auteur: Boswijk-Hummel, Roekje, Uitgever: De Toorts, 2e editie, 137 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789060206041 (ISBN10: 9060206045), Gepubliceerd in 1992.

Productbeschrijving

De energie van het hart in relaties

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
De anatomie van liefde
De anatomie van liefde

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De anatomie van liefde" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De anatomie van liefde

Hoofdtitel De anatomie van liefde
Ondertitel de energie van het hart in relaties
Uitgever Toorts B.V., Uitgeverij, De, De Toorts
Auteur(s) Boswijk-Hummel, R., Boswijk-Hummel, Roekje
Druk 2e druk
Editie 2e editie
Taal Nederlands
Pagina's 137
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 1992
ISBN 9789060206041

Flaptekst De anatomie van liefde

In haar boeken heeft Riekje Boswijk-Hummel het hart - dat wil zeggen het vermogen en de behoefte om liefde te geven en te ontvangen - altijd de bron van het menselijk handelen genoemd. De anatomie van liefde gaat in zijn geheel over deze bron. Op heldere en gedetailleerde wijze beschrijft de auteur verschillende verschijningsvormen van liefde, onder andere: vreugde, liefde, extase, mededogen, opofferingsgezindheid, verlangen, troost, vertrouwen, geduld, wanhoop, stoutmoedigheid, tederheid, ontroering en verontwaardiging.

Als speciale vermogens van het hart worden het geweten en de capaciteit om te zuiveren door middel van spijt, berouw en vergeving beschreven. De anatomie van liefde is een logisch vervolg op voorgaande boeken van Riekje Boswijk, die samen de belangrijkste knooppunten in het leven van volwassenen beschrijven, maar kan ook zelfstandig, zonder voorkennis uit de andere boeken, worden gelezen. Het boek is niet alleen interessant voor wie zich in de psychologie van de mens verdiept, maar ook voor wie een meer filosofisch getint boek waardeert. Mede daarom is het een opmerkelijk boek.