De 75 beroemdste bouwwerken van Nederland

Productkenmerken

Auteur: Oeffelt, Theo van, Uitgever: Thoth, 295 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789068685183, Gepubliceerd in 2009.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

€ 12,45
Op voorraad
De 75 beroemdste bouwwerken van Nederland
De 75 beroemdste bouwwerken van Nederland

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De 75 beroemdste bouwwerken van Nederland" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De 75 beroemdste bouwwerken van Nederland

Hoofdtitel De 75 beroemdste bouwwerken van Nederland
Uitgever Thoth, Uitgeverij, Thoth
Auteur(s) van Oeffelt, Theo, Oeffelt, Theo van
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 256
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 09-2009
ISBN 9789068685183

Inkijktekst De 75 beroemdste bouwwerken van Nederland

Deze monumentale uitgave toont de vormgeving van wat wel eens `een land van nut en noodzaak wordt genoemd. In acht thema s, zoals huisvesting, verdediging en infrastructuur, komen bouwwerken aan de orde waarvan gesteld kan worden dat zij de bakens zijn gaan vormen bij de inrichting en vormgeving van Nederland. Van de grachtengordel, via het Hollandse rijtjeshuis tot aan de Blauwe Stad; van de Afsluitdijk en de Rotterdamse haven tot de Acoustic Barrier langs de A2 en van het Binnenhof en de Sint Servaaskerk tot het voormalige sanatorium Zonnestraal en de Noord/Zuidlijn.

Het boek laat zien dat bouwkundige of landschappelijke schoonheid samen kan gaan met de zo typisch pragmatische, Hollandse nuchterheid. Dat een langzaam gegroeide bouwtraditie, naast soms schokkende ingrepen, nu tot veel waardering kan leiden.

De 75 bouwwerken overspannen een periode die begint bij 3500 voor Christus en eindigt bij de nog onvol-tooide werken in de komende decennia. Van deze 75 bouwwerken wordt de ontstaansgeschiedenis be-schreven, de architectuur en de technische constructie. De teksten, ondersteund door veel foto s en

illustraties, zijn geschreven voor een breed publiek, maar ook de technisch onderlegde lezer kan het hart ophalen.

Theo van Oeffelt is freelance communicatieadviseur en journalist, gespecialiseerd in architectuur en cultureel erfgoed. Hierover publiceert hij in diverse (vak)tijdschriften. Hij vertegenwoordigt Nederland in de onder auspiciën van de UNESCO opererende Association des Journalistes du Patrimoine.

Fotograaf Jan Derwig is gespecialiseerd in architectuur- en landschapsfotografie. Zijn werk is terug te vinden in vele boeken en vaktijdschriften.