Dag vriend!

Productkenmerken

Auteur: Jensen, Stine, Uitgever: Lemniscaat, 175 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789047704577, Gepubliceerd in 2012.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Intiem kapitaal in tijden van Facebook, GeenStijl enWikiLeads

€ 6,70
Op voorraad
Dag vriend!
Dag vriend!

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Dag vriend!" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Dag vriend!

Hoofdtitel Dag vriend!
Ondertitel intimiteit in tijden van Facebook, GeenStijl en WikiLeaks
Uitgever Lemniscaat, Uitgeverij, Lemniscaat
Auteur(s) Jensen, Stine
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 160
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 03-2012
ISBN 9789047704577

Flaptekst Dag vriend!

'Dag vriend! kan zowel een welkomstgroet als een afscheidsgroet betekenen. Van Dale mocht het afgelopen jaar een nieuwe term verwelkomen, namelijk "ontvrienden", waarmee gedoeld wordt op het instant verwijderen van iemand uit je vriendenkring met een druk op de knop van je computer: Dag vriend! En het zijn ook de woorden waarmee de "allemansvriend" Mark Rutte een intimidatiejournalist als Rutger Castricum olijk begroet.'

- Stine Jensen

In Dag vriend! onderzoekt Stine Jensen de waarde van Facebookvriendschap, een eigentijds thema dat zij weet te verdiepen aan de hand van filosofen als Aristoteles, Montaigne en Alain de Botton. Stine heeft haar eerdere essay Echte vrienden verrijkt met veelomvattende beschouwingen over vriendschap en privacy. Nu schrijft ze niet alleen over de kracht van Facebook voor 'vrienden van de Arabische Lente', maar ook over de gevaren van hun digitale traceerbaarheid in tijden van regime change.

Nieuw is ook de beschouwing over het social network van Anders Breivik. Deze Noorse terrorist was geen 'lone wolf' en had invloedrijke Facebookvrienden die hem aanprezen op internet, zoals de PVV-financier Pamela Geller die hem onmiddellijk uit haar contacten verwijderde nadat hij zijn gewelddadige schrijfsels in praktijk had gebracht. Speciaal voor de liefhebbers bevat dit boek ook teksten over beroemde vriendschappen, eigentijds vriendschapsjargon en de nieuwe trend van het 'ontvrienden': de behoefte om af te kicken van social media.

'Eerlijk zeggen wat je van andermans Facebookberichten vindt, komt zelden voor. Van mijn 753 "vrienden" doet eentje dat.' - Stine Jensen