Cees Dam 75 jaar

Productkenmerken

Auteur: Evers, Karin, Uitgever: Nieuw Amsterdam, 378 pagina's, Ingenaaid met slappe kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789046803141, Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

€ 33,45
Op voorraad
Cees Dam 75 jaar
Cees Dam 75 jaar

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Cees Dam 75 jaar" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Cees dam

Hoofdtitel Cees dam
Uitgever Nieuw Amsterdam
Auteur(s) Dam, C., Evers, Karin
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 378
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 12-2007
ISBN 9789046803141

Flaptekst Cees dam

Rijk ge llustreerd boek over

leven en werk van een van Nederlands grootste hedendaagse architecten

Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag blikt architect Cees Dam terug op zijn leven en werk. Als kind al had hij een scherp oog voor de wereld om hem heen. Hij keek goed en tekende veel. Vormen maken, ruimte scheppen en dromen deed hij het liefst. In de architectuur kon hij zijn talenten kwijt. Na de Academie van Bouwkunst en diverse stages begon hij in 1964 zijn eigen bureau. Zijn lijst opdrachtgevers is inmiddels imposant, het aantal gerealiseerde bouwwerken eveneens.

In dit boek geeft Cees Dam in woord en beeld commentaar op zijn eigen werk en soms op dat van anderen. Hij geeft zijn visie op de werking van binnen- en buitenruimte, op de eisen van nieuwbouw en restauratie, op wat een goede opdrachtgever is en wat de rol van de schoonheidscommissie zou moeten zijn. Zo geeft hij de lezer niet alleen veel ter overweging maar vooral ook veel te zien.

Cees Dam is o.m. verantwoordelijk voor het Moller Instituut in Tilburg, het stadhuis van Almere, het Huis van de Toekomst in Rosmalen, het Muziektheater en restaurant Le Garage en De Omval in Amsterdam, diverse gebouwen op de Kop van Zuid in Rotterdam, het Haagse hoofdkantoor van kpn Telecom en de rechtbank van Lelystad. Thans bouwt hij - met zoon Diederik - Nederlands hoogste toren aan de Maas.