Beschaving

Productkenmerken

Auteur: Ferguson, Niall, Uitgever: Contact, 431 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789025432768, Gepubliceerd in 2011.

Productbeschrijving

Het Westen en de Rest

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Beschaving
Beschaving

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Beschaving" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Beschaving

Hoofdtitel Beschaving
Ondertitel het westen en de rest
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Contact
Auteur(s) Ferguson, Niall
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 480
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 07-2011
ISBN 9789025432768

Flaptekst Beschaving

Hoe blijven we de baas in de wereld

Het Westen en de Rest

Toen Engeland werd geteisterd door oorloge en plagen, was het Verre Oosten beschaafd. Het idee dat West-Europa de rest van de wereld in de nabije toekomst zou domineren, leek onzin. Maar - dankzij Groot-Brittannië, Spanje, Portugal en ook Nederland en Frankrijk - Europese landen waren aan het begin van de vorige eeuw in 58% van de wereld de baas, en controleerden ze bijna 80% van de wereldwijde economie.

Hoe was dat gelukt? Volgens Ferguson waren we beter in wetenschap, was ons arbeidsethos scherper dan dat in het Oosten. We ontwikkelden een maatschappij waarin consumentisme en genadeloze concurrentie de factoren voor succes waren. En nu? Met zorg maar niet zonder zelfvertrouwen kijkt hij naar de verworvenheden van onze beschaving: onze beschaving is de beste, we moeten ernaar streven onze leiderspositie vast te houden.

Niall Ferguson (Glasgow, 1964) doceert Financiële Geschiedenis in New York en doet onderzoek in Oxford en aan Harvard. Hij schreef onder andere over de Rotschild-familie (The House of Rothschild), over geld en wereldpolitiek, over de Eerste Wereldoorlog (De erbarmelijke oorlog) en over het Britse wereldrijk (Wereldrijk). Volgens Time behoort hij tot de 100 invloedrijkste mensen ter wereld